Din finansiella ekonomi


I denna kurs inriktar vi oss på att skapa konkreta genombrott i området pengar. Kursen är avsedd för alla som har en tillvaro att finansiera, dvs i princip alla vuxna människor.


Kursen är utformad att fungera oberoende på din nuvarande kompetens. Både den som redan idag bygger en rejäl tillgångsportfölj och den som upplever finansiella strategier som "rena grekiskan” kommer med kursens hjälp kunna uppdatera sin plan för området pengar. Den här kursen spänner över såväl de mest konkreta nyckelbegreppen som över attityder och känslor kring pengar.


Kursens innehåll


I kursens inledande delar får du en total överblick över dina privata finanserna med hjälp av verktyget
Pengakollen. Du lär dig hur finansernas olika delar såsom tillgångar, skulder, inkomster och utgifter samspelar för att antingen skapa överflöd eller brist på tid, pengar och energi och du gör en total inventering av dina finansiella resurser och dina finansiella flöden.

I den andra delen av kursen fördjupar vi oss i hur våra attityder står i vägen för en rad finansiella genombrott. Du får lära dig om riskstrategi, differentiering, mental bokföring och en rad andra begrepp som är centrala för att skapa bestående förändring av ditt sätt att tänka i området pengar, allt i syfte att bygga en situation där du är fri att jobba mindre men ändå tjäna mer.

Slutligen skapar du i kursen din plan för hur du och din familj konkret skall utveckla dina finanser från ert specifika nuläge (oavsett vad det är) till ditt önskade läge så att du får ett ekonomiskt liv som möjliggör vadhelst du drömmer om att genomföra.


Pengakollen


Till din hjälp har vi ekonomiverktyget
Pengakollen som är framtaget specifikt för Balansekonomi. Ekonomiverktyget kostar normalt 150 kronor per månad och ingår ett helt år utan extra kostnad för dig som medverkar i denna kurs.   

Pengakollen är en verktygslåda som hjälper dig ett få 100 % koll på dina finanser. Rent konkret är det ett bokföringsverktyg likt Fortnox eller Visma för din privatekonomi med både resultat- och balansräkning och en rad nyckeltal som kommer hjälpa dig enormt i att fatta kloka beslut kring dina pengar för lång tid framöver.

Pengakollens mission är att uppmuntra dig till att ta ett fast grepp om din finansiella ekonomi. Pengar tillsammans med tid och energi är de viktigaste komponenterna för att skapa Ett rikare liv.


Lennart Göthe

Lennart Göthe har ett förflutet som chef i svenskt näringsliv. Han innehar NLP Master, är UGL-handledare och Professionell Certifierad Coach (PCC). År 1996 grundade Lennart det bolag som sedan dess har varit plattformen för hans arbete och där skapade han 2006 Balansekonomi tillsammans med Charlie Söderberg och Pia-Mari Nyholm.


Lennart fortsätter att dela med sig av visdom, erfarenheter och upplevelser via en rad olika kanaler. Lennart har en utvecklad förmåga att se samband mellan olika typer av “vetande” och är därmed en centralgestalt när det gäller att skapa och vidareutveckla pedagogiken.

Cathrin Nilsson

Cathrin är utbildad lärare vid Lärarhögskolan och skiftade 2010 fokus till att arbeta med pedagogik för vuxna i den privata sektorn. Hon har i många år drivit Balansekonomis arbete med kundservice och stöd till våra kursdeltagare. År 2017 startade hon förlag med inriktning på personlig utveckling. Cathrin är föreläsare, utbildad inom NLP, delägare och styrelseledamot i Balansekonomi.


Cathrin har en unik förmåga att se andra människors behov, komma dem nära och stödja aktioner som driver livet framåt med lätthet. Hon är energi och personlig service personifierad.

Charlie Söderberg

Charlie arbetade som analytiker med fokus på media när han hans intresse för. entreprenörskap, ledarskap och det man kallar personlig utveckling väcktes. Han utvecklade sina förmågor som coach, utbildare och föreläsare. Via Resurshuset träffade Charlie bl a Lennart Göthe och kom att grunda Balansekonomi. 


Charlie är professionell föreläsare och har varit programledare för Lyxfällan, Plus och Tonårsbossen. Han har även skrivit tre böcker och blivit utsedd till ”Årets ekonomiska folkbildare”. Charlie är en erkänt skicklig retoriker med talang för att göra det komplexa gripbart och lättanvänt i praktiken.